Biljana Tipsarević

 

 

 

detaljnije

Biljana Tipsarević je rođena 1983. godine u Novom Sadu. Diplomirala je na Fakultetu tehničkih nauka gde je odbranila i master rad iz oblasti industrijskog inženjerstva i menadžmenta. Prvi put se predstavila, u okviru beogradske nedelje mode, diplomskom kolekcijom "Zeitgeist" na italijanskom institu za modu "Accdemia Del Lusso". 

U periodu od 2012. godine do danas, Biljana predstavlja modnoj javnosti elegantne, sofisticirane i ultra ženstvene modne kolekcije koje odmah nailaze na laskave kritike i nepodeljene simpatije. Sa kolekcijom „The Countess″ Biljana Tipsarević predstavlja Srbiju na 15. „Mercedes Benz Nedelji mode Malte’’, (2013) i za svoj rad dobija priznanje organizatora kao i pohvale modne urednice italijanskog Vogue-a.

Po povratku sa Malte otvara u samom centru Beograda svoj prvi modni atelje omogućivši klijentkinjama posebno uživanje u kupovini u intimnoj, neformalnoj atmosferi. Iste godine u ambijentu luksuzne Porto Montenegro marine u Crnoj Gori, Biljana oduševljava prisutne zvanice stu vojom novom, specijalno za tu priliku dizajniranom kapsula kolekcijom raznobojnih kaftana i ekskluzivnih večernjih haljina.

detaljnije

U maju mesecu 2014. godine Biljana predstavlja novu Cruise kolekciju u okviru samostalne revije u Beogradu. Nakon toga na jesen stiže kolekcija koja je prikazana u srpskoj ambasadi u Budimepšti. Biljana Tipsarević sofisticiranom kolekcijom izrađenom od najfinijih materijala čiji sam naziv "Timeless Chic" govori i konceptu i viziji koju dizajnerka neguje od samog početka, uspešno zatvara Fashion Connection održan u Podgorici.

detaljnije

Nakon sedam uspešno realizovanih kolekcija, koje su našle svoje poklonike među damama koje žele da istaknu svoj stil i sofisticiranost, modna dizajnerka Biljana Tipsarević predstavila se najnovijom kolekcijom za sezonu jesen 2016. godine. Kolekcija pod nazivom New Era (Nova era) zapravo je priča o ženi – svestranoj ženi koja ima mnoštvo uloga i vešto balansira između njih. Kolekcija je inspirisana dinamičnim, inteligentnim, ostvarenim damama koje ujedno ostaju svoje i prepoznatljive po jedinstvenom stilu.
 

detaljnije

Osnovna ideja dizajnerke prilikom stvaranja kolekcija je da svojim modelima isprati sve trenutke savremene dame koja sledi svoje instinkte i inspiraciju, čak i ako to znači da će je oni odvesti na drugi kraj sveta. Biljana je kreirala kolekcije u kojima će se dinamična, a opet krhka žena osećati fantastično dok ide u susret novim izazovima. Njene kolekcije odlikuju sofisticiranost, praktičnost i odmerenost. U izradi se koriste nafiniji materijali poput kašmira, vune, fine kože, svile, viskoze i čipke, po kojoj je dizajnerka najprepoznatljivija.
 

detaljnije